De senaste modetrenderna

Home / Mode / De senaste modetrenderna

Mode är ständigt i förändring, och vad som är trendigt ena månaden kan ha blivit omodernt månaden därefter. För den som bryr sig om att klä sig trendigt och moderiktigt är det med andra ord ett heltidsjobb att hålla sig uppdaterad om vad som händer i modevärlden, och försöka förutse nästa trend. Vi tänkte hjälpa till genom att ta upp några av de största trenderna just nu.

Lika säkert som att mode förändras är att sådant som varit modernt tidigare förr eller senare kommer tillbaka. Under det senaste året har till exempel 1990-talet kommit tillbaka på ett stort sätt, med allt från miniryggsäckar till ”spaghetti straps” med t-shirt under och chokerhalsband i plast. En av de senaste trenderna verkar nu vara att det är dags att snegla på modet från ytterligare ett årtionde tillbaka, och inkorporera lite av 1980-talet i sin garderob. De element av 1980-talets färgstarka mode som framförallt har setts på catwalksen är metallicfärgade kläder, breda axlar och markerad midja.

När det gäller färger är det framförallt rosa i olika nyanser som syns. Puderrosa och fuschia är särskilt framträdande, och man behöver inte snåla med dessa färger – en outfit helt i rosa, från topp till tå, är trendigt i år.

De rosa nyanserna får gärna kombineras med någon av årets två andra tydliga trender, nämligen volanger och one shoulder. Volangerna har så sakteliga smugit sig tillbaka in i modet, och nu har trenden utvecklats till att man utan problem kan bära voluminösa blusar med volanger framtill, baktill och på ärmarna. Ju större volanger, desto bättre. One shoulder-trenden är även den något som många känner igen från tidigare årtionden, och nu kommer den tillbaka med buller och bång. Om vi visade axlarna genom cut outs och så kallade ”cold shoulder”-tröjor tidigare, är det nu asymmetriska one shoulder-tröjor och one shoulder-klänningar som gäller.

Slutligen kan de som gillar att klä sig bekvämt glädjas åt att den sportiga looken fortsätter vara trendig. Att gå i sneakers, träningsbyxor och en vindjacka har aldrig varit hetare.

Om du trånar efter ett visst plagg som du har sett på någon av de senaste modevisningarna från någon av världens stora designers, men du inte har råd att köpa det just nu, kan en lösning vara att ta ett lån från Mobillån. Trender är ju så snabbt övergående att det knappast är läge att vänta tills du har sparat ihop pengarna – då kanske det redan är försent, eftersom trenden har passerat.