Förnya looken med nya textiler

Home / Mode / Förnya looken med nya textiler

Alla människor mår bra av en makeover lite då och då. Det gäller både det du har på dig och hur det ser ut hemma. En ny look känns kul och upplyftande, som en nystart i livet.

En förnyelse behöver varken vara komplicerad eller kostsam. Har du till exempel möbler som du tröttnat lite grann på eller som helt enkelt blivit slitna behöver du inte göra dig av med dem utan kan i stället låta renovera eller klä om dem. Du får otroligt fina resultat genom att till exempel skaffa nya sofföverdrag från Bemz eller att förnya överdragen till stolar, sängar och fåtöljer. Hos Bemz hittar du också många andra roliga produkter som gardiner och möbelben – alla enkla men viktiga detaljer för att du ska trivas i ditt hem.

Vilka färger passar bäst?

Varje år är det nya färgtrender som gäller och om du vill prova på dem är det särskilt fördelaktigt att skaffa överdrag från Bemz eller att byta ut några detaljer i garderoben. Gillar du mode är det inne med pastellfärger och färgblockering för 2022 och det kan du applicera på både hemmet och dina kläder. Välj tyger i ljusa färgskalor och om du vill blockera kan du bryta helt med en starkare färg. Rent praktiskt innebär det att du till exempel skaffar ett sofföverdrag i en vacker, naturlig färg eller kanske ljusblått och sedan blockerar med några kuddar i gult, rött eller mörkblått. När det kommer till dina kläder fungerar det på samma sätt: välj ett par pastellrosa byxor och en matchande t-shirt och bryt med ett skärp i en helt annan färg. Kul, intressant och lite provokativt fast på ett diskret sätt. Är du däremot mer intresserad av klassiska, tidlösa stilar kan du istället gå in för att köpa naturfärger eller rena nyanser av blått, grönt, svart och vitt – alla snygga på sina sätt.

Hitta rätt material

Textiler kommer i alla möjliga färger, mönster och material och därför kan det vara smart att göra lite efterforskningar innan du gör dina val. Ska du klä om en möbel kan du få gratis tygprov från Bemz som låter dig granska och jämföra olika alternativ. Handlar du kläder i butik är det enkelt att prova och känna på plaggen men köper du dem online är det bra om du åtminstone har ett hum om hur olika material ser ut, känns och kan tvättas. Bomull är till exempel ett tåligt och vackert naturmaterial som kan tvättas i maskin, medan sammet är känsligare. För dig som är extra miljömedveten är det säkert viktigt att välja återvunna textiler, som till exempel Concious-serien från Bemz, eller att shoppa second hand-kläder. Gör det som känns bäst för dig själv – det är ju din förnyelse det handlar om och ingen annans.