Fynda en hållbar basgarderob

Home / Mode / Fynda en hållbar basgarderob

En klassisk svensk silhuett är stilren, grafisk och välstruken. Bra svensk design har alltid vilat mer på ett gott hantverk och rena linjer än extravagans och prål. Även om den skandinaviskt eleganta stilen kan se enkel ut, har den ändå förmågan att vara ganska kostsam. Tur att det finns reor att fynda på, för lägger du lite krut på dina basplagg har du en garderob som håller i längden på flera sätt.

När du tänker på svenskt mode är det nog omöjligt att inte tänka på designern Filippa Kihlborg. Att fynda på en Filippa K rea är ett bra sätt att fylla garderoben med Kihlborgs klassiska design och stilrena uttryck. Filippa K har genom åren verkligen lyft svenska kvinnors basgarderob från tråkigt vardaglig till att andas lyx och klass. Särskilt basplaggen är vad som skiljer agnarna från vetet, både i modeindustrin och i din faktiska garderob.

Variera dina basplagg

Satsar du på basplagg av god kvalitet har du nämligen möjlighet att bygga upp en fantastisk garderob som går att variera i det oändliga. Genom att addera individuella trendplagg beroende på säsong kan du fortfarande hålla dig ajour med modets svängningar.

För dig som helst håller dig enbart till dina basplagg, är det värt att hålla i minnet att du enkelt kan gå från kontor till fest bara genom att addera ett par riktigt snygga chunky guldörhängen. Detaljer och accessoarer är basgarderobens bästa vänner, och höjer modegraden på dina kläder dit du vill ha den. Trendig, elegant eller vardaglig – det är bara att byta skor och smycken.

Bygg upp en basgarderob

Det finns många åsikter om vad som ingår i en perfekt basgarderob. Damernas Värld säger si, tidningen Metro säger så. Tydligt är dock att en klassisk vit t-shirt, en liten svart klänning, ett par blå jeans av klassisk modell och ett par svarta boots är självklara inslag i basgarderoben. Precis sådana plagg som Filippa K gjort sig ett namn med världen över.

Särskilt du som dragits med i den spännande trenden av att ha en mycket begränsad capsule wardrobe gör klokt i att satsa på god kvalitet. Att ha så lite som tjugo plagg att variera mellan varje dag gör att slitaget på kläderna blir betydligt högre än i en vanlig garderob, så här gäller det verkligen att trådarna håller.

Hållbarhet på flera sätt

Att ett plagg ska vara hållbart och bärbart över lång tid är en självklarhet för den som är modemedveten. Snabba slit-och-släng-trender tillhör inte längre den moderna livsstilen, och hållbarhet är en faktor som spelar lika stor roll i din faktiska garderob som i tillverkningskedjan. Självklart vill du både få ut så lång faktisk användning av dina plagg som möjligt, och veta att kläderna tillverkats på ett miljövänligt sätt. Enligt tidningen Elles lista på hållbara svenska modemärken kommer Filippa K i topp, tätt följt av House of Dagmar, Self Cinema och Bite Studios.