Gör plats för vår- och sommarkläderna

Home / Mode / Gör plats för vår- och sommarkläderna

Nu när våren är här och det går mot varmare tider är det hög tid att förbereda garderoben för varmare dagar. Vinterkläderna ska till förrådet för att göra plats för härliga vår- och sommarkläder. Hos NA-KD kan du hitta alla trendiga kläder som behövs inför sommarsäsongen. Det finns allt från trendiga toppar med puffärm till midiklänningar. I vår kan du bland annat köpa shorts i olika längder, en oversize kavaj, toppar med snörning och en klänning eller kjol i midilängd. Därför är det en bra idé att städa undan alla vinterkläder som du inte kommer att använda under våren och sommaren. De tar bara upp onödigt mycket plats om de ska ligga kvar i garderoben.

Förvara dina kläder i plastlådor eller på galge

Ett tips är att förvara dina kläder som ska upp på vinden eller ner i källaren i genomskinliga plastlådor. Om kläderna ligger i plastlådor kan du enkelt se vad lådorna innehåller. Blir det väldigt mycket kläder i lådorna kan du alltid sätta en lapp på utsidan. Ta en låda för klänningar, en för toppar och så vidare. Du kan också vakuumförpacka dina kläder. Det gör att du sparar mycket utrymme och håller dessutom djur från att ta sig in till kläderna. Om du har ett stort förråd och möjlighet att hänga upp vissa kläder ska du göra det. Vissa kläder mår bättre att hängas på galge och andra bör vikas. Plagg av ull, kashmir, polyfibrer och akrylfibrer mår bäst av att vikas. När du ska packa undan vinterkläderna är det ett perfekt tillfälle att rensa i garderoben. Ge bort, släng eller sälj dina plagg som du inte använder.

Förvara skorna i skokartonger

Du kan ta för vana att spara skokartongerna när du köper nya skor. De är perfekta att använda för att förvara skorna i när du inte använder dem. Borsta och smörj in skorna och bädda sedan ner dem i skokartongen. Om du förvarar skorna i originalkartongen är skorna enkla att lokalisera i förrådet då du behöver dem till hösten. Om du redan har slängt skokartongerna finns det lådor avsedda för skor som du kan köpa.