Hur klär man sig i vår?

Home / Mode / Hur klär man sig i vår?

 

Modet förändras hela tiden och det kan vara svårt att hålla koll på vilka trender som gäller för de olika säsongerna och årstiderna. Det som är rätt i vinter kommer troligtvis ha hunnit passera tills vårens mode är här. Modet för våren kommer att vara en väldigt blandad look och skiftar mellan allt från strikElena Perminova surrounded by photographers during London Fashion Weekta kostymer till den lite mer sportiga looken.

Under Copenhagen Fashion Week visades mycket basicfärger upp, beige, vitt, grått och svart är färger som fortfarande håller i sig mycket starkt under våren. Inspirationen till färgerna hämtas från naturen, så även gult och grönt är några av det färger som man återkommande kommer att få se i vår.

När det kommer till kostymer för kvinnor så är detta verkligen ingen ny trend, däremot har denna modestil visat sig vara mycket stark och håller stadigt i sig. Inför våren bör man satsa på en kostym som är lite “oversize” för att vara extra moderiktig. Det är inte enbart för kvinnor som kostymen är ett säkert kort i vår. För män är kostymen en klassiker, men finns nu i tre olika typer. Det är den klassiska, den avslappnade och den mer trendiga streetwear-kostymen. Den som tidigare enbart använt kostym på jobbet, kan nu använda kostymen både på en utekväll och på stan en vanlig vardag.

Den sportiga looken är ett av det absolut viktigaste och största temat inom Mode  just nu. Möjligtvis är det mer funktionella kläder som ligger på topp, men där är väl sportkläder absolut främst i ledet. Sport och kläder med sportiga lovely woman in coatutseenden har gjort en väldigt stor entré i modevärlden och sportkläder blandat med dagens mode är något vi kommer se mycket av i vår.

Ytterligare något som kommer finnas i det allra flesta, modemedvetna människors garderober i vår är plagg som är rutiga. Tryck på kläder är väldigt inne i vår, men rutigt kan absolut ses som det absoluta tryck att bära under 2017. Rutigt har synts till på nästan alla modeshower och man tror att detta tryck kommer spela en väldigt viktig roll i modet under det nya året.