Klä sig efter kroppsform

Home / Mode / Klä sig efter kroppsform

 

Om du är något intresserad av mode och kläder har du säkerligen läst många olika beskrivningar om hur man ska Klä sig efter sin kroppsform. Nuförtiden är det inte ovanligt att man har stött på bilder där man själv ska lista ut vilken kroppsform man har och därefter få råd och tips på hur man bäst klär sig därefter. Att säga att någon klär sig rätt behöver inte alls betydaJust happy being themselves! att personen har klätt sig i de senaste trenderna, det kan vem som helst göra. Att klä sig rätt handlar mer om att framhäva sina absolut bästa drag, men att även se till att man klär sig på ett sätt som passar ens kroppsform och kanske till och med den frisyr eller utseende som man har.

Alla människor föds med olika förutsättningar i livet och detsamma gäller för kroppsformen som man får. Att gå upp eller ner i vikt förändrar aldrig proportionerna, däremot kan träning göra att man ökar eller minskar på olika ställen. Det är dock inte proportionerna som förändras helt, utan muskelmassa och även detta kommer att försvinna om du slutar att träna.

När man talar om olika kroppstyper brukar man benämna dom som äpple, päron, kub, rak eller X-form och Y-form. Ytterst få människor skulle nog hålla med om att dom har den perfekta kroppen, alla har vi någon kroppsdel som man behöver ta hänsyn till när man handlar kläder. Det kan vara allt från att man har kortare ben, sluttande axlar, stor byst eller kortare överkropp.

Woman Measuring Jacket on Male Dress FormTyvärr är det alldeles för många människor som lägger stor energi och fokus på att försöka klä sig enligt dessa typer av rekommendationer och modeller. Till viss del kan man få väldigt mycket inspiration och idéer, men man bör även komma ihåg att hitta rätt stil på plagget och hur du bäst kan matcha det med andra favoritplagg för att få en bekväm och snygg look.

Kom ihåg att inte stirra dig blind på alla olika förslag och råd om hur man bör klä sig. Det viktigaste kommer alltid att vara hur plaggen får dig att känna dig i dom!