Mode 2019

Home / Privatekonomi / Mode 2019

Nu är det inte långt kvar på år 2018 och härnäst väntar 2019 med allt vad det innebär. Nytt år betyder, inte helt främmande, nytt mode. Vi har försökt få en bild av vad det är som kommer att vara det trendigaste att bära 2019. Här har vi sett att trenderna går igen i heminredning såsom i tapeter och annat men vi har i denna text fokuserat på just mode och kläder.

Gummi och plast

Om du föreställer dig ett par diskhandskar har du materialet som är ett av de trendigaste hos de stora designerna 2019. Modeskapare som Balenciaga och R13 är några som hakat på denna trend. Balenciaga har bland annat skapat ett par crocs-liknande skor och R13 har designat en långklänning i något som liknar en blandning mellan latex och galon. Modeskaparen Balenciaga har tidigare fått mycket publicitet då de ofta ska dra nya trender lite väl långt och på så vis gärna sticker ut lite extra.

Draperat i alla plagg

Plaggen 2019 ska gärna ha detaljer eller större partier draperat. De draperade partierna syns i alla typer av plagg år 2019 såsom blusar, byxor, kjolar och klänningar. Ibland syns det till och med mer än en drapering per plagg. Tom Ford har bland annat designat en långklänning som är draperad på både höger och vänster sida. Dolce Gabbana ligger inte långt efter utan även dessa har en långklänning med två draperingar i kollektionen.

Asymmetri högt och lågt

Asymmetrisk design är också något som syns hos de flesta stora designers på visningarna för kollektionerna för 2019. Att bland annat ha ett axelband och en asymmetrisk urringning är inte ovanligt alls. Även slitsar rakt på ena benet på såväl byxan som kjolen syns också här och där. Asymmetrin syns även i midjan på toppar och tröjor och då i form av en glipa på sidan av plagget där huden får synas lite grann.

Spara magväskan från 2018

Alla ni som investerade i en magväska år 2018 gjorde helt rätt. Denna väska kommer fortsätta att vara trendig nästa år och i princip alla stora designers har en väska i denna modell i sin kollektion. Som bekant ska magväskan inte hänga på kroppen runt midjan som den gjorde under 90-talet utan magväskan ska hänga från ena axeln och ner mot underkroppens motsatta sida, ungefär som en vanlig handväska men med själva förvaringsutrymmet på just magen.

Sist men inte minst

Till sist vill vi också lyfta det transparenta materialet som är en stor trend i främst detaljerna. Det är i bland annat hattar, väskor, skor och mindre delar av hela plagg som detta material får ta plats. Väskor i transparent material hur smugit sig in redan 2018 och dessa har funnits hos de stora kedjorna under hela året.