Mode som är snällt mot privatekonomin

Home / Privatekonomi / Mode som är snällt mot privatekonomin

Många önskar säkert att de skulle kunna handla precis hur mycket kläder som helst utan att plånboken satte stopp. I verkligheten är det dock få som får njuta av att ha den lyxen. Man måste istället tänka på ekonomin och handla kläder smart och med måtta, men det behöver faktiskt inte vara något tråkigt. Du kan enkelt få en garderob fylld med massor av modekläder samtidigt som du skonar din ekonomi. I den här texten kommer du att få smarta tips på hur du ska tänka när du handlar kläder, allt för att kunna komma så ekonomiskt undan som möjligt.

Handla när det är rea

Om du har lite framförhållning kan du göra riktiga modefynd under reorna. Det bästa är om man slänger om årstiderna så att man köper sommarkläderna till vintern och vice versa. Då kan man få kläderna riktigt billigt. Det finns också bra reor under säsongen, mellandagsrean är ett exempel på en sådan. Att handla tidlösa plagg när det är billigt är också ett bra val. På så sätt slipper du råka ut för att plagget redan blivit omodernt när det är dags att använda. sportkläder till billig peng lockar också många. Fördelen med att köpa träningskläder på rea är att många modeller håller sig moderna flera år eftersom detta mode inte förändras så mycket. Vill du vara på den säkra sidan satsar du på basfärger som fungerar år efter år. Efter ett tag med reashopping kommer du att bli ett riktigt proffs och komma hem med det ena plagget bättre än det andra.

Köp begagnat mode

Någons skräp är en annan persons skatt. Detta är ett talesätt kommer väl till pass när det handlar om begagnat mode. Bara för att någon tröttnat på exempelvis en tröja efter några användningstillfällen betyder det ju inte att den inte är ny för dig. Begagnade kläder hittar du på andrahandssajter och i second hand-butiker. Du kan också byta kläder med dina vänner och på så sätt få helt nya plagg i garderoben. Det bästa med begagnat mode är att det är både unikt och miljömässigt hållbart. Om du köper en kjol på second hand är risken liten att du kommer att springa på någon annan i exakt samma plagg. Du bidrar också till en minskad klädindustri. Det är bra eftersom framställningen av kläder sliter en hel del på vår miljö.