Så fyndar du mode

Home / Mode / Så fyndar du mode

Alla älskar väl att känna sig snygg i nya kläder – det enda som kan göra en sådan känsla bättre är om man vet att man gjorde ett riktigt kap när man köpte kläderna. Så hur gör man då för att fynda mode på bästa sätt?

Det självklara svaret är att handla på rea. Om man inte tvunget måste köpa kläder från den senaste kollektionen är reor, då butiker säljer utgående kollektioner till lägre pris, ett perfekt tillfälle att hitta sitt nya favoritplagg till tre fjärdedelar av det ursprungliga priset, eller till och med halva det ursprungliga priset.

Om man inte vill vänta på nästa rea för att fynda är internet också ett bra alternativ. Om man till exempel har tittat ut en klänning i butik som man älskar, men tvekar att köpa på grund av prislappen, är det alltid värt att surfa in på någon av de många e-butiker som finns, som säljer mode. Eftersom e-butiker vanligtvis kan ha större lager än fysiska butiker, och inte har några kostnader för lokal, städning och personal i butiken, kan de normalt hålla betydligt lägre priser än i den vanliga handeln.

Ett annat alternativ är att åka ut till en outlet, där de säljer mode till fabrikspriser. Inte heller på outlets hittar man vanligtvis de senaste kollektionerna, men om man kan ha överseende med det har man möjlighet att göra riktiga fynd på en outlet. Det enda som kan vara bättre än att handla på en outlet eller att handla online är att göra båda samtidigt, det vill säga att handla i en outlet online. Det kan du bland annat göra på Outletsverige, och självklart har du där möjlighet att göra riktiga modefynd.

Ett sista alternativ för att fynda mode är att handla i second hand-butiker. Ett fynd i en second hand-butik är verkligen ett fynd i dubbel bemärkelse: dels på grund av priset, dels för att man vanligvis verkligen får leta för att hitta något snyggt och trendigt som också finns i ens egen storlek. När man väl lyckas är det dock värt tiden man lägger ner, eftersom man sannolikt har hittat ett unikt plagg.