Så fyndar du smycken billigt

Home / Privatekonomi / Så fyndar du smycken billigt

Smycken är en riktigt bra accessoar, för genom att lägga till ett snyggt halsband, läckra örhängen, en stilren ring eller ett vackert armband kan vi förändra hela vår stil utan att spendera en förmögenhet. Med rätt smycken kan man få den allra enklaste klädsel att se dyr och exklusiv ut. Självklart finns det både dyra och billiga smycken, men de allra finaste brukar ligga i den övre prisklassen. För många är detta alldeles för dyrt och därför nöjer de sig med billiga varianter, men genom att handla smart kan man faktiskt fynda även de allra lyxigaste smyckena. Läs vidare för tips om hur och var du kan fynda.

Handla på auktioner

 

En plats där man kan hitta många fina smycken är i olika vintagebutiker. Där brukar det finnas klassiska stilar och många ovanliga artiklar som man ibland kan få till riktigt bra priser. När det kommer till smyckesälskare är det så att flera fyndar på auktion och det finns många olika auktioner att välja mellan, både online och offline. Bukowskis är ett exempel på ett auktionshus där man kan buda online och även offline om man bor i Stockholm. Där brukar det finnas massvis med fina smycken som vanligtvis har riktigt låga utropspris. Det skadar inte heller att kolla på auktionssajter för privatpersoner, som exempelvis Tradera. Då och då kan man faktiskt hitta riktiga fynd där. Leta efter smycken som har hög karat eller som är tillverkade av en välkänd smyckestillverkare, eftersom det alltid är det bästa köpet.

Missa inte olika reor

En annan sak som du inte bör missa är när olika smyckesbutiker har reor. Då kan man fynda riktigt ordentligt, speciellt om man är en av de första som handlar när reorna sätter igång. Har du en favoritbutik som säljer smycken kan det vara en utmärkt idé att prenumerera på deras nyhetsbrev, för då får du ofta reda på när reorna sätter igång långt innan alla andra får nys om det. Ibland kan även fysiska butiker i ens lokala område ha reor på smycken. När du ska köpa smycken på nätet, var noggrann med att kolla upp så du inte köper en fejkad produkt. Är det exempelvis ett känt märke du ska köpa, jämför produktens foton med andra foton på den genuina produkten för att se om det är någon uppenbar skillnad. Var även kritisk, för ibland kan vissa priser faktiskt vara för bra för att vara sanna. Med det sagt kan det faktiskt finnas riktiga fynd där ute och du kan hitta lyxiga smycken till riktigt billiga priser.