Tjäna pengar på second hand

Home / Privatekonomi / Tjäna pengar på second hand

Intresset för att handla second hand har ökat kraftigt under senare år. Människor har fått upp ögonen för återanvändning, samtidigt som man också blivit allt mer medveten om miljön och de konsumtionssamhälle vi lever i. Att återanvända prylar och kläder som fortfarande är fullt brukbara är både ekonomiskt och smart, och gör att man kan spara en hel del pengar. Vissa shoppar via second hand-sajter eller i butik i förhoppning om att hitta en sällsynt märkesväska, andra för att dryga ut hushållskassan. Oavsett anledning är trenden här för att stanna och runt om i landet och på nätet öppnar allt fler butiker som säljer begagnade kläder och prylar.

Dyrgripar i garderoben

 

Vem vill inte fynda ett par begagnade märkesjeans för dryga hundralappen? Nuförtiden är det populärt att sälja för tillfället och säsongen passande kläder, exempelvis höst- och vinterkläder. Det går att göra otroliga fynd både i second hand-butiker och online, men det gäller att vara snabb. Det finns många som noggrant bevakar marknadsplatser för att kunna haffa dyrgriparna innan någon annan hinner före. När det kommer till modekläder är tidlösa skinnjackor och äldre handväskor populära dyrgripar. I vissa fall kan priserna för dessa stiga markant då människor vill ha plagg och accessoarer som ingen annan har. Ibland kan man också ha tur och lyckas komma över ett riktigt prisvärt fynd, där den tidigare ägaren inte är särskilt brydd och sätter ett lågt pris för att fortast möjligast göra sig av med plagget. Oavsett vad man är ute efter är en stor portion tålamod och snabba fingrar på tangentbordet det man bör vara utrustad med.

Stor efterfrågan på begagnade barnkläder

Att köpa och sälja barnkläder online är populärt bland barnfamiljer. Det är fullt förståeligt då barn växer så det knakar och dagligen smutsar ner plagg vilket kräver en stor uppsättning kläder i garderoben. Genom att rensa och sälja urväxta plagg får man pengar över till att köpa nytt. Handlar man då begagnat får man mycket mer kläder för pengarna, i jämförelse med att köpa nytt i affären. Skalbyxor, overaller och slittåliga byxor är bara ett par exempel på klädesplagg som är efterfrågade och som man oftast kan hitta till bra pris. Om man vill sälja kläder online finns det ett par detaljer att tänka på; skriv alltid ut i vilket skick kläderna är och prissätt därefter, ange mått och storlek på skor och kläder och meddela ifall det finns djur eller om någon röker i hemmet. Det sistnämnda är viktigt för allergiker. Följer man dessa råd kommer försäljningen gå galant!